2009. március 19., csütörtök

Indiai kukoricaleves

Ezt a levest a hétvégén alkottam, amikor a fiúk apósékhoz mentek fiús napra, én pedig anyámmal vegafőzős napot tartottam.:-) Sok mondanivaló nincs róla igazán, nagyon egyszerű, finom, laktató, és kiváló a kukorica - pirított kesudió párosítás!
A Gyermek "persze" csak krémlevesnek ette, de úgy neki is ízlett ( a kukoricát nem hajlandó magában enni, noha tavaly még az egyik nagy kedvence volt...).

Indiai kukoricalevesHozzávalók (4 főre):400 g kukorica
200 g sárgarépa
50 g zeller
100 g kesudió
római kömény, koriander, curry, fehér mustármag (nálam mindegyikből kb. 1 mk.)
50 ml olaj
tengeri só
kesudió
A répát felszeleteljük, majd kevés olajon megpirítjuk kis lángon a mustármagot, míg el nem kezd pattogni (ne hevítsük túl, mert megég!). Utána beletesszük a többi fűszert, és az egészet addig melegítjük, amíg illatozni kezd.:-) Hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, tovább pirítjuk, sózzuk, maj kevés vízzel felöntve megpároljuk a zöldséget. Utána beletesszük a kukoricát, megint felöntjük vízzel és készre főzzük a levest. Készíthetünk belőle krémlevest is: amikor kész, botmixerrel pürésítjük. Pirított kesudióval tálaljuk.
Forrás: Napfényes Alapítvány: Gabonaételek

4 megjegyzés:

  1. Kedves Siccike!

    Nagyon-nagyon jól hangzik ez a recept! Mentettem is.

    Nagyon szeretem az indiai ízeket, a kukoricát, s ami a kesudiót illeti egyenesen függő vagyok! S mindez együtt... hm...

    A zeller mennyire intenzív a levesben? Csak mint fűszer funkcionál vagy azért intenzívebb ízhatást ad? A zellert ugyanis töményen nemigazán szeretem, de amíg egy ízesítő/fűszer a többi között, abszolút elvagyok vele.

    Adéle

    VálaszTörlés
  2. Adéle!
    Abszolút nem karakteres benne a zeller már csak a mennyisége miatt sem, mert mindössze 5 dekányit kell beletenni.:-)

    VálaszTörlés
  3. Szia Siccike!
    Egy kicsit-nagyon eltűntem. Nem követem jóideje a blogodat (és az enyémet sem írom) ezért nem tudom hogyan álltok az étel allergiával és egyéb finomságokkal. Beszúrnék ide egy linket hátha felcsillan rá a szemed... ha már India... itt talán sikerrel jártok: http://www.keklotusz.hu/index2.php?kl=csapatunk_reszletes&tag_id=12
    Üdvözlettel: Cenere

    VálaszTörlés
  4. Cenerentola!
    Köszi a tippet, ránézek!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...