2012. február 24., péntek

Zöldséges batyu


Január elején én is fogyókúrába kezdtem...:-) Hát ja, mióta a gyerekek mindketten ovisok, én pedig dolgozni kezdtem, sokszor csak a szendvics, kenyér, félkész kaja verziója maradt.. És ennek persze meglett az eredménye... A Kismama Magazin és a babaszoba.hu közösen indított egy 5 hetes virtuálisan követhető fogyókúrát, amiben többféle menü között lehetett választani, kifejezetten a családnak is főző, kevés idővel rendelkező kisgyerekes anyukáknak, mindig megjelölve, hogy a baba mit ehet meg belőle! (a menüket már levették a netről, majd nyáron lesz legközelebb megint!). Három féle menüből lehetett választani: szoptatós, magyaros éééés vegetáriánus! Én természetesen utóbbit választottam, és bár alapból tej- és tojástartalmú vega étrend volt, igyekeztem a legtöbb helyen a vegán helyettesítéseket alkalmazni. Nagyon változatos, sok finom ötletben bővelkedő menü. Hozzászoktam a kevesebb szénhidráthoz, ismét a sok nyers zöldséghez, gyümölcshöz, újból a minimális édesítéshez. Az 5 hét elteltével újrakezdtem a diétát (-4 kg eddig, de van még 3 kg, amit le kellene dobni...), és ma ez volt az ebédem. Tök egyszerű, de nagyon finom!:-) Így diétásan elment ebédre, amúgy vacsorára javallanám.:-)

Ez a szép színes összeállítás pedig a reggelim volt egyik nap:-)

Zöldséges batyu
Hozzávalók (4 db batyuhoz):
2 db készen kapható teljes kiőrlésű réteslap (Tante Fanny)
1 édesköménygumó
1 fej hagyma
2 nagyobb sárgarépa
1 cukkini
2 fehérrépa
2-3 ek. borsó
őrölt gyömbér
1 ek. olívaolaj

Az olajon megpirítjuk a fleaprított hagymát és a kis darabokra vágott édesköményt. Rászórjuk a durvára reszelt cukkinit, együtt pirítjuk kicsit, majd bele a többi aprított zöldség. Megfűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk. Kihűlés után kezdjük el tölteni a batyukat. Egymásra terítjük a két réteslapot és ollóval egyenlő méretű négyzeteket vágunk ki. Középre halmozzuk a zöldséget, óvatosan ráhajtogatjuk a tésztát. Bekenjük a tetejét kis olajjal és 200 fokon  kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Vigyázat, gyorsan megéghet a teteje!

5 megjegyzés:

  1. A babaszobás fogyit én is néztem, de valahogy nekem nem annyira jött át, hogy ez kevés idővel rendelkező anyukának (pl. nekem) készült, de hát ez mondjuk relatív, ki mit tud gyorsan összedobni. Nekem 5 kg van, amitől már évek óta nem bírok megszabadulni, vagy ha igen, visszajön. Baromi idegesítő, pedig mozgok is. Nem akarom elhinni, hogy már életembe nem lakhatok egyszer jól lelkiismeret furdalás nélkül. Neked tartós, amit ezzel lefogytál?
    Legutóbb csináltam egy 0 szénhidrátos diétát,és meglepett mennyire elvagyok nélküle.
    Amúgy a zöldséges batyu tök jól néz ki, én ilyenekkel simán elvagyok ebédre is, ha a családnak nem kell főzni.
    Zsófi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsófi, tényleg nem nagy cucc az elkészítés időben, és nekem elhiheted, mert ha én vmire azt mondom, akkor az már teljesítmény magában!:-)) Inkább sztem csak a sokféleség, ami elsőre megtévesztő. Ezt az 5 kg-s nem ehetek jót érzést nagyon átérzem! Nem tudom, mennyire lesz tartós a fogyás, remélem, igen...!

      Törlés
  2. Szia Siccike!

    Fogod folytatni a blogot valamikor, lehet ezt tudni? Nagyon szívesen néztem be ide mindig, sajnálnám (gondolom, sok más olvasóval együtt), ha itt abbamaradna a történet.
    A homeos eredményekről (allergiával kapcsolatban) nem tervezel bejegyzést írni? Én nagyon kíváncsi volnék rájuk, mert most tartunk egy asztma/ allergia kivizsgálás közepén (5 éves fiamnál). Bár én nem zárkózom el a hagyományos gyógyszerektől, az alternatív megoldások és azzal kapcsolatos eredmények legalább annyira érdekelnek. Remélem, a néhánnyal korábbi posztban vázoltnál már rózsásabb a helyzet nálatok!
    Üdv, Zsófi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsófi, aranyos vagy, hogy így érdeklődsz!:-) Hát a feltett kérdés, kb. nekem is annyira kérdés, mint Neked/Nektek...:-) Az utóbbi időben nagyon leköt a munkám, sok új dologgal foglalkozom azon belül, ami az időmet, energiámat, kreativitásomat úgy kb. 100%-ban be is tölti. Inspirációm a főzéshez, a gasztrovilághoz, a bloghoz nem igazán van...:-( Meg is lepődöm jócskán, amikor néha ránézek az oldal statisztikájára és még mindig több százan látogatnak ide naponta..:-) Aztán olyankor mindig lesz lelkiismeretfurdalásom, hogy "elhagytam" a kedves kis olvasóim, próbálok erőt venni magamon, hogy írjak (még ötletem is lenne), aztán halogatom, és megint eltelik egy csomó idő...
      És amúgy néhány hónappal ezelőtt megint elkezdtem húst főzni... 10 év után... Meg sokmindent gyakorlatilag megtanulni... Mint hogy életemben először főztem pörköltet... Becsuktam a szemem gyak., az érzékelésem, kizártam a gondolataim és úgy... (vagy mégsem?..) A család pedig eszik... ezerrel... Úgy érzem, megpróbáltam sok évig, de belefáradtam... Beleuntam... Feladtam... Ugyanakkor látom, hogy az én gyerekeim sokkal több mindent megesznek gyakran, mint egy átlag gyerek... És olyankor azért örülök, hogy mégis csak megérte az elmúlt 5-6-7 év! A lányom pedig mindig kipöcköli a húst, és kéri a gyümölcsöt, zöldséget helyette.:-)
      Az allergiák vannak... A fiamnál tavasszal volt egy nagyon durva 3 hét, amikor ment az asztmaspray, az antihisztamin, és a homeopátia. Valahogy túléltük. Azóta viszont alig-alig valami.. Jó, persze, vmi mindig van, de legalább vagy min. gyógyszer kell csak, vagy semmi.
      A lányomnál az adalékallergiák vannak durván... Néha kihágunk, akkor gyógyszer, amúgy diéta..
      És deeksházunk a férjemmel ezerrel!:-) Az pedig nagyon jót tesz mindenkinek a családban! Ha nem a legtöbb jót!:-)
      Amúgy ha gondolod, és kellenének még infók, írj mailt nyugodtan, megadom a számom, és felhívhatsz!:-)
      Szóval nem tudom, mikor folytatom a blogot, valójában magamban nem döntöttem el, hogy lezárom, még szeretném életben tartani!:-)
      Puszi, Judit

      Törlés
  3. Nagyon köszönöm a választ, bocsánat, hogy csak most reagáltam, nálunk is sok minden adódott mostanság. Akkor ha nem gond, emilben kérdeznék még.
    Jó hétvégét nektek, Zsófi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...