2009. január 28., szerda

Zöldborsós melegszendvics

Karácsonyra kaptam ajándékba a Kossuth Kiadó egy új kiadványát, melynek címe Vegetáriánus ételek - öt földrész hatszáz receptje. Nagyon jó kis könyv, nagy kdevencemmé lépett elő azóta! Rengeteg szép színes fotó (minden recepthez külön-külön), jól forgatható formátum (kis méretű, vaskos), és kiváló tartalom! A recepteknél mindig külön jelölésre kerül, hogy vegán, vagy lakto-ovo receptől van-e szó (ez bizony nagy szó a magyar szakácskönyv-piacon!). A receptek kb. 40%-a vegán, de a maradék is viszonylag könnyen veganizálható. Sok izgalmas megoldás, és gyorsan elkészíthető étel!


Ez a melegszendvics konkrétan a könyv legelső receptje, a 'Falatkák' kategóriából. Eredetileg tejes recept, de én veganizáltam. Irtó jól sikerült, Férjnek és nekem is nagyon ízlett! A Gyermek persze meglátva a borsót, maradt a vajas kenyérnél...:-(
Ja, és secc-perc alatt elkészül!:-)

Zöldborsós melegszendvicsHozzávalók (6 főre):100 g zöldborsó
100 g kukorica (eredetileg cukkini szerepelt benne)
2 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt
250 ml növényi tej (nálam zabtej)
2 ek. növényi parmezán sajt
6 szelet teljes kiőrlésű kenyér
2 ek. bio növényi margarin/ kókusz zsír
csipetnyi őrölt szerecsendió
só, bors

A borsót és a kukoricát sós vízben megfőzzük (pároljuk). 200 fokra előmelegítjük a sütőt, kiolajozunk egy tepsit. A margarint felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, megpirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a meleg tej felét, besűrítjük. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék tejet. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük az alig 5 perc alatt krémessé váló szószt. A tűzről levéve belekeverjük a hamis parmezánt, és a zöldségeket, óvatosan elkeverjük. A kenyérszeletekre kenjük a masszát, és 7-10 perc alatt ropogósra sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...