2007. október 25., csütörtök

Új családi kedvenc: Amarántos paradicsomleves (lakto)

A paradicsomleves és általában ami paradicsomos, be szokott jönni Babócánál, így ez most sem volt másképp.:-)

Ezt a verziót egy ideje már kinéztem a "Vegetarian Basics" c. könyvemből. Nagyon izgatta a fantáziámat az amaránt és a paradicsom kombinációja, és elmondhatom, nem csalódtam/tunk!:-)

Amarántos paradicsomleves
Hozzávalók (4 főre):
400 gr érett paradicsom (bevallom, csaltam, és konzerveset használtam, "Muti" márkájút)
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
1 tk. provanszi fűszerkeverék
120 gr amaránt (a pattogatott formáját használtam)
600 ml zöldségleves (én bio z.leveskockából csináltam)
2 tk. paradicsompüré
só, bors
1 tk. nádcukor, vagy méz
100 gr fetasajt
2 szál petr.zöld
1 ek. tejföl

A paradicsomot megmossuk és egészen kis kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.
Felmelegítjük az olajat, beletesszük a hagymát és a fűszerkeveréket (utóbbit morzsoljuk szét kicsit az ujjaink között, hogy aromásabb legyen), majd közepes tűznél 5 percig pároljuk, míg a hagyma fehéredni kezd. Közben folyamatosan kevergetjük, és hozzáadjuk az amarántot, míg a magocskák jól beolajozódnak.
Beleöntjük a paradicsomot és a zöldséglevest, felforraljuk. Fűszerezzük a paradicsompürével, sóval, borssal, cukorral. Alacsony lángra állítjuk, lefedjük és a levest kb. 30 percig főzzük.
A fetasajtot kis darabokra tördeljük, a petrezs.zöld leveleit finomra aprítjuk. A levesbe keverjük a tejfölt, a sajtot és a petr.zöldet.
Tipp: amaránt helyett készíthető quinoa-val (ejtsd: 'kinva'), kuszkusszal, vagy rizzsel is. A kuszkuszos verzió tapasztalatairól itt olvashatsz, a karobkrémes palacsinta kiegészítéseként.
Illik hozzá: pl. a tönkölyzsemle:-)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...