2010. december 30., csütörtök

Szilveszteri svédasztal vegásan




Íme egy nagyon jó kis ötletbörze azok számára, akik vegán ételeket szeretnének a szilveszteri svédasztalra felszolgálni.
A konkrét tippeket a Vegán Vendéglő című blogon olvashatjátok, ahol érdemes végignéznetek az archívum korábbi bejegyzéseit is, mert sok hasznos tippet, receptet, ötletet találtok arra, milyen ételekkel lehet várni a vega-vegán vendégeket!

A svédasztalon jól hasznosítható tippeket, mártogatósokat, kenyérkrémeket stb. találtok a Tofu a tortán blog előétel rovatában is!

Ezúton kívánok minden kedves olvasónknak
VÁGYAK MEGVALÓSULÁSÁBAN GAZDAG
2011. ÉVET!:-)

2010. december 13., hétfő

Tojásmentes írókázás



Gondolom, velem együtt sokan másokat is foglalkoztat már egy ideje a kérdés, hogyan készítsünk tojásfehérje-mentes írókát a karácsonyi mézeskalácsra. Nos, némi kutakodás után megtaláltam a neten EZT a receptet, ami elég ígéretesnek tűnik!
Igazából én már tettem is vele egy próbát, de jól félrenéztem a megadott adagokat, így kissé folyósra sikerált..:-( Megszáradva viszont nagyon jó roppanós lett a máz, ezért úgy gondolom, betartva az eredeti receptet, mindenképp sikeres lesz a projekt!
Nálam is lesz még egy próba, majd utólag beszámolok róla, de ha addig más is kipróbálja, szívesen venném a visszajelzéseket a köz érdekében!:-)
Ez az íróka jól használható a Karácsonyon kívül pl. torták, sütemények díszítésére, szövegezésére is!
Aki persze még egészségesebben szeretné díszíteni a mézeskalácsot, használhat hozzá egyszerűen különféle magokat, aszalványokat.

Tej- és tojásmentes mézeskalács-recepteket találtok pl.:

Tojásmentes íróka
Hozzávalók (háát, ez nem túl nagy adag, legközelebb min. a duplájával, triplájával dolgoznék egy tepsi sütihez...) :
50 g (nád) porcukor
1,5 teáskanál kukoricakeményítő
1 teáskanál citromlé
2-3 teáskanál szójatej (úgy gondolom, simán mehet más növényi tejjel is!)

Egy tálba szitáljuk a porcukrot a keményítővel, majd belekeverjük a citromlevet. Kanalanként hozzáadunk annyi szójatejet, amennyivel egy sima, de sűrű krémet kapunk.
Töltsük a masszát egy sütőpapírból készített tölcsérbe (amit elkészíthetünk pl ÍGY), csippentsük le picit a végét és kezdhetjük a díszítést (vigyázzunk, hogy inkább először csak kicsit vágjunk le belőle, nehogy túlságosan folyni kezdjen belőle a krém!).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...