Ehhez a recepthez alaphelyzetben járt volna egy mogyorós-banános mártogatós szósz is, de mivel én alapból nem nagyon szoktam a gyümölcsöt mással keverni, ezért inkább kihagytam.
Jelentem, magában is megállta a helyét! :) Vendégségbe, svédasztalra is el tudom képzelni!
Kelkáposzta helyett használhatsz hozzá mángold, vagy jégsaláta leveleket.
Jelentem, magában is megállta a helyét! :) Vendégségbe, svédasztalra is el tudom képzelni!
Kelkáposzta helyett használhatsz hozzá mángold, vagy jégsaláta leveleket.
Kelkáposzta tekercs zöldségekkel töltve
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Hozzávalók (2 főre - 4 db tekercshez):
6 nagy kelkáposztalevél (vagy mángold, esetleg jégsaláta)
A töltelékhez
85 g piros kaliforniai paprika
85 g sárga kaliforniai paprika
1 sárgarépa
só
1/2 ek. dióolaj
A páchoz
1/2 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 tk. kesukrém
1/2 tk. frissen reszelt gyömbér
1 ek. dióolaj
1 ek. szójaszósz
só
1 ek. finomra aprított petrezselyemzöld
A töltelékhez mossuk meg a paprikát, magozzuk ki, és vágjuk vékony csíkokra. A sárgarépát gyufaszál méretűre (julien) vágjuk, majd mindkét zöldséget megsózzuk, és hozzáadjuk a dióolajat.
A páchoz a hozzávalókat összekeverjük, és beletesszük a töltelék-zöldségeket.
A kelkáposzta-leveleket megtöltjük némi zöldséggel, feltekerjük és tálaljuk.
Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Youth