2007. november 26., hétfő

A tej és tejtermékek káros hatásai a 'Testkontroll' szerint

Már többször utaltam rá korábban is, hogy az egészséges életmód iránti érdeklődésem a 'Testkontroll' c. könyv olvasása indította kb. 15 évvel ezelőtt.
Azon belül is a legmélyebb benyomást a tejtermékekről írt fejezet tette rám, amit most családi aktualitása miatt ismét elővettem. Megosztanék belőle néhány gondolatot Veletek is:

Idézet  Harvey és Marilyn Diamond "Testkontroll" (eredeti címe "Fit for Life")c. könyvéből:
"Szeretném látni azt az embert, aki széttép egy nyulat, befalja nyersen, mindenestül, húst, csontot, belsőségeket, majd kiballag a legelőre, nekifekszik egy tehén tőgyének, hogy leöblítse néhány korty tejjel. Hogy mindez nem igazán étvágygerjesztő? Nos, azért találják ízléstelennek a leírást, mert természetes hajlamaink soha nem késztetnének ilyesmire.
A tehéntejtől a legtöbb ember megbetegszik! Más faj tejét fogyasztani egyszerűen ellenkezik a Természet törvényeivel.
Igaz, ravaszságokkal, féligazságokkal olykor megpróbálnak meggyőzni minket az ellenkezőjéről. "Kalcium, ahogy a Természet kínálja!" Persze, a kis marháknak! Mert tehéntej kizárólag a bociknak való! Elválasztás után a tinó sem tér vissza a szopáshoz, neki van ehhez elég esze. Nekünk sajnos nincs, mi úgy hisszük, aggkorig kell tejen élni, s szoptatós dajkának ehhez a tehenet választjuk.
A természetes körülmények közt élő emlősök két dologban feltétlenül következetesek, ami alól sajnos, az ember kivétel.
1. Nem fogyasztják más faj tejét.
2. Elválasztás után nem fogyasztanak tejet. A tej kizárólag a saját faj fiatal egyedeinek számára való, s ezt a szabályt maguktól sohasem hágják át!
Hogyan lehetséges, hogy épp az emberi faj, amelyiknek a legfejlettebb az agya, épp mi nem tudjuk ezt ép ésszel felérni? A tej és tejtermék megbetegít, káros, szenvedést okoz.
Az ételek közül a tej az, ami a legtöbb nyálka kiválasztására kényszeríti a szervezetet. Ez a sűrű, tapadós nyálka betakarja a finom nyálkahártyákat, elzárja a hörgőket, zavarja a légutakat, köhög, krákog, kínlódik és megbetegszik tőle az ember. szénanátha, asztma, hörghurut, meghűlés, arcüreggyulladás, orrdugulás, középfülgyulladás - mind olyan betegség, melyek leggyakoribb kiinduló oka a tej. A legtöbb túlérzékenységi tünetet szintén a tejtermékek váltják ki, szinte minden allergiával foglalkozó szakkiadvány említi a tejet.
Akinek a gyermeke gyakran betegszik meg fülfertőzésben, kérem, figyelje meg a kicsi étrendjét. Bármibe lefogadnám, hogy rendszeresen kap tápszert, vagy tejet az a szegény gyerek, esetleg mindkettőt. Csak abba kell hagyni (vagy erőteljesen csökkenteni) A tehéntej itatását, és hamarosan megszűnik a hajlam ezekre a panaszokra. Talán lesz még egy fülgyulladása, esetleg pár napig még folyni fog a kicsi orra, amíg a kis szervezet megszabadítja magát a korábbi tejfogyasztás maradékaitól, de utána meg fog szűnni a baj, amiről korábban azt hittük, hogy élete természetes velejárója. Nem, sem az eldugult, váladékozó orrba, sem a fájó fül miatti folytonos sírásba nem kell beletörődni!
"Na és a kalcium?" - szokták ilyenkor kérdezni. Erre még kitérünk, de addig is hadd biztosítsak mindenkit: a tehén sohasem iszik tejet, mégis hozzájut a kalciumhoz, ami a tejben található.
A tej magas zsír- és koleszterintartalmú, rost ugyanakkor egyáltalán nincs benne, vagyis valamennyi számításba vehető szempontból nézve egészségtelen!
A tej két fontos összetevőjének, a kazeinnek és a laktóznak a lebontásához külön enzimek szükségesek, laktáz az egyikhez, rennin a másikhoz. Hároméves korra már nem található rennin az emberi emésztőszervekben, s a laktáz enzim termelődése is csupán keveseknél folytatódik e kor után.
A tej fehérje alkotórészét hívják kazeinnek. Figyelem, ebből készítik a kazeinenyvet, egy roppant erős faragasztót, amit elsősorban asztalosok használnak!
A tehéntej kazeintartalma 300 százaléka az anyatejének! Ember számára mindez emészthetetlen! A kazein baktériumos lebomlásának melléktermékei viszont vastag, nyúlós nyálkává állnak össze, ami a nyálkahártyára tapadva eltömíti a testet!
V. McCollum professzor szerint a tejfogyasztás nem létszükséglete az embernek. Fölhívta a figyelmet a kelet-ázsiai példára, ahol a tej egyáltalán nem járatos étel, sohasem élnek vele. A táplálék alapja ott elsősorban rizs, szója, édesburgonya, bambuszrügy és más zöldség, mégis szembeötlő, mennyire kivételesen egészséges, erős, kitartó, munkabíró a táj népessége. Csontozatuk ép, fogazatuk világviszonylatban is a legjobb, ami feltétlenül az ő javukra szól a tejfogyasztó népességekkel való összehasonlításban."
Forrás: az ebben a bejegyzésben olvasható szöveg teljes egészében idézet a Testkontroll c. könyvből (kivéve az általam írt bevezető bekezdést)

8 megjegyzés:

  1. "tapadós nyálka betakarja a finom nyálkahártyákat" Ennél nagyobb marhaságot életemben nem hallottam.

    VálaszTörlés
  2. Örülj neki, sokan nem csak hallottak róla, hanem szenvednek is miatta!!!

    VálaszTörlés
  3. Egyetértek. Valóban tévhit a tej hasznossága. Kalciumtartalma valóban nem tud beépülni az emberi szervezetbe. Erre inkább a szójaital kalciumja alkalmasabb, valamint más növényi kalciumforrás. Az én nagymamám egész életében tejtermék-fogyasztó volt, most mégis csontritkulása van. Akkor hogy fér össze ez az egész?

    VálaszTörlés
  4. @N�vtelen Hát igen, sajnos még mindig sokan "traumaként" élik meg azt is, ha nem fogyaszthatnak tejet pl. allergia miatt, és nagyon túlaggódják a dolgot...

    VálaszTörlés
  5. Ez egy nagy semmi! én is olvastam az említett könyvben a tejről szóló részt. Ha annyira mérgező a tej, miért nincs még betiltva, a tejfogyasztás ma a legelterjedtebb, miért növekszik mégis az emberiség átlag életkora? Másik rész: a tej nem való az embereknek, és csak kölyök korú állatok isznak tejet, vagy ez a rész? Más faj tejét fogyasztani egyszerűen ellenkezik a Természet törvényeivel.

    Mi az hogy ellenkezik a természet törvényeivel, a pizzaevés nem ellenkezik? hány ősember préselte ki a napraforgót előállítva belőle az olajat, vagy hány ember szorul rá az íz miatti evésre? a fűszerezésre? Ennyi erővel együnk úgy mint a tyúkok , minden jött ment férget csipegessünk fel, csak mert a természet úgy akarja. booshit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán azért nincs betiltva, mert ebből van pénz? Ne hivatkozzunk törvényekre, mert azokat olyan emberek hozzák, akiknek a saját érdekük számít és mivel (elvileg) amúgy is sokan vagyunk már a Földön, miért ne így csökkentsék az életminőségét az embernek, mellesleg jó pénz is van belőle. Mi több kell ennél a gazdaságnak?

      Törlés
    2. "Ha annyira mérgező a tej, miért nincs még betiltva": azért amiért a cigaretta, alkohol és a többi.
      "miért növekszik mégis az emberiség átlag életkora": Japánban élnek a leghosszabb életű emberek, és valószínűleg nem nagy tejivók. Mint a keleti népek általában. Nekik több eszük van!
      "Mi az hogy ellenkezik a természet törvényeivel, a pizzaevés nem ellenkezik": ha tejtermék van benne, akkor igen!!!

      Törlés
  6. Kazein emészthetetlen? Kérdezzétek meg egy testépítőtől, tapasztalt-e ilyen mellékhatást? Ugyanis Ők koncentrátumként fogyasztják, mint az egyik legjobb minőségű fehérje forrás. Szóval ez a cikk egy blöff, hiszékeny és tudatlan emberek számára.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...