2008. január 25., péntek

Mandarinos zabkehely (vegán)

Ez a roppant egyszerű édes uzsonna egy hirtelen felindulásból elkövetett kísérlet a zabkorpával egy olyan délután, amikor Babóca későn és nagyon éhesen ébredt ebéd utáni alvásából és pillanatok alatt kellett valamit alkotni. Rendkívül nagy sikert aratott a család minden tagjánál!:-) Mondjuk Á-Baba célirányosan kipöckölte belőle a mandarindarabokat, noha 2 héttel ezelőttig még a mandarin volt a kedvenc gyümölcse, mára viszont folytatja napok óta megkezdett gyümölcs-sztrájkját... Apának viszont olyannyira bejött, hogy kapásból 2 pohárral bevágott belőle, mondván, "Úristen, ez nagyon finom, mindenképpen írjuk fel a kedvencek közé!".
Ízre-állagra egyébként leginkább a vaníliás tejbegrízhez hasonlítanám. Vigyázat: igen laktató!:-)
Mandarinos zabkehelyElkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (2 főre):
1 csésze = 2,5 dl
0,5 csésze zabkorpa
0,5 csésze vaníliás szójatej
1,5 csésze rizstej/ zabtej
1 marék kénezetlen bio mazsola
4 mandarin
fahéj

A zabkorpát elkeverjük a tejjel, felforraljuk, beletesszük a mazsolát és 10 percig főzzük. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a fahéjat. A mandarint felkockázzuk, egy kehely aljára teszünk kicsit belőle, rá a kész krémet, a tetejét gyümölccsel díszítjük, és kis fahéjjal megszórhatjuk díszítésként.
Tipp: használhatunk bármilyen idénygyümölcsöt, vagy keverhetünk bele aszalt gyümölcsöket is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...