2009. február 15., vasárnap

Diós kölestál

Ismét egy recept a már emlegetett új szakácskönyvemből, a 'Vegetáriánus ételekből'. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a végeredménynek nem sok köze volt az eredeti recepthez, mert 1. ott levesnek titulálták, de hát az sejthető volt, hogy ilyen mennyiségű kölesből az életben nem lesz leves, 2. eredetileg írtak hozzá kelkáposztát is, ami valószínűleg nagyot dobott volna rajta, de én a szoptatás miatt nem mertem beletenni.
Mindenesetre így is finom lett a végeredmény! Férjnek is nagyon bejött, de a Csemetének nem igazán volt bizodalma hozzá, így meg se kóstolta...
Ja, és nagggyon laktató!
Diós kölestál
Előkészítési idő 30 perc + főzési idő 50 perc
Hozzávalók (4 főre):
1,25 l víz (a vízmennyiséget jelentősen növeltem, úgy szemre menet közben)
400 g köles (én ezt feleztem, és még így is igen sűrű volt!)
60 g dió
1/4 fej kelkáposzta
1 hagyma
1 ek. finomra vágott petrezselyem
2 ek. édes szójaszósz
4 ek. olívaolaj
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A diót egy tepsiben 15 percig pirítjuk, a barna héját ledörzsöljük. A hagymát és a káposztát az olajon 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a kölest, a hántolt diót, a szójaszószt. Letakarjuk, és 30 percig alkalmanként megkeverve főzzük (én közben adtam még hozzá vizet, hogy levesszerű legyen...) . Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...