2010. május 9., vasárnap

Tavaszi vegán mintaétrend

A Kismama Magazin 2010/májusi számában találtam ezt a remek összeállítást, ami igaz, hogy elsősorban fogyni vágyó anyukák számára készült, de szerintem nagyon jó ötletek vehetők belőle vegán étrendtervezéshez is!
A menüt az Angyalok Konyhájának egy dietetikusa készítette, és az újságban recepteket is találtok hozzá, nagyon guszta fotókkal!
Megjegyzés: Az újságban húsos fogásokat én átírtam zöldségesre, illetve belinkeltem recepteket innen a blogról, ha találtam hasonlót.

A hét során REGGELIRE minden nap ugyanaz  javasolt: friss gyümölcssaláta, citromlével meglocsolva.

HÉTFŐTízórai: karalábés batyu
Ebéd: medvehagyma-krémleves + rakott sárgarépa
Uzsonna: (vegán mozzarellás) saláta
Vacsora: hideg bulgursaláta (tabulé)

KEDD
Tízórai: spenótpuding
Ebéd: vegyes zöldségkrémleves + spárgaragu hamis húsgombóccal
Uzsonna:: zöldséges gabonakrokett
Vacsora: tócsni sült zöldségekkel

SZERDA
Tízórai: szezámmagkrém pirítóssal
Ebéd: palócleves + mézes palacsinta
Uzsonna: rebarbaraturmix
Vacsora: zellerropogós rukolasalátával és vegán majonézzel

CSÜTÖRTÖK
Tízórai: zöldfűszeres puliszkatekercs
Ebéd: zöldségleves laskagaluskával + paradicsomos lencse
Uzsonna: gyümölcszselé
Vacsora: lecsó

PÉNTEK
Tízórai: avokádókrémes szendvics
Ebéd: tárkonyos zöldségleves + szejtánpörkölt zöldséges árpával
Uzsonna: (szója)túróval töltött paprika
Vacsora: zöldségtempura salátával

SZOMBAT
Tízórai: müzli aszalt gyümölcsökkel, gabonatejjel
Ebéd: petrezselyemleves tönkölykrutonnal + tökfőzelék szójafasírttal
Uszonna: csírasaláta
Vacsora: tavaszi tekercs

VASÁRNAP
Tízórai: olívás tönkölymuffin
Ebéd: zöldborsóleves + grillezett tofu párolt zöldségekkel + karobos piskóta
Uzsonna: mandulás padlizsánsaláta
Vacsora: zöldségragu + uborka raita

Jó étvágyat!:-)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...