2010. június 3., csütörtök

VEGÁN TORTÁK versenye!!!!


Az ötlet onnan ered, hogy a családunkban a nyár a születésnapok tömegét is jelenti egyben...
Ilyenkor általában minden alkalommal készítek tortát, még ha nem is mi vagyunk az ünnepeltek, hiszen tojás-és tejmentes verzió többnyire ritkábban található meg vendégségben.:-)
Hamarosan ünnepeljük ugyancsak vegán anyukám 60. születésnapját is, így az elmúlt hetekben elmélyülten tanulmányoztam az újabb vegán torta lehetőségeket.:-)
Így jutott eszembe, hogy indulhatna egy 'verseny', amire tej- és tojásmentes tortákkal lehetne pályázni! Már csak azért is, hogy megmutassuk, milyen dekoratív és ízletes lehetőségek vannak az állati eredetű összetevők nélküli sütés terén is!:-)

A játékszabályok:
- a torták nem tartalmazhatnak állati eredetű összetevőket: tej-, tejtermék- és tojásmentesek legyenek! Ugyanakkor nyers torták is jöhetnek!;-)
- lehetnek szezonális, illetve azon kívüli lehetőségek is: pl. fagyitorta, gyümölcstorta, krémes torták, pudingos torták, marcipános torták stbstbsb....
- pályázni bárki pályázhat!:-) Azok is, akik nem rendelkeznek saját bloggal! Ilyen esetben küldjétek el nekem nyugodtan az elkészített torta fotóját és receptjét, amit aztán közzéteszek majd itt a blogon!
- pályázni lehet már korábban elkészített, illetve esetleg saját blogon már korábban megjelent tortákkal is, ebben az esetben a megjelenés linkjét küldjétek el nekem!
- beküldendő a tortáról egy "egész alakos":-) fotó + külön egy tortaszeletről készített fotó, és természetesen a recept maga! Előny, ha minél szebben-ízlésesen díszített, dekoratív tortát sikerül készíteni!;-)
- Zsürizés: az olvasók által fog történni! Komment formájában lehet majd szavazni az összesítő bejegyzés végén!
- Eredményhirdetés: július 2. (péntek)

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2010. június 25. (péntek)!

NYEREMÉNY
az első helyezett választhat majd az alábbi két ajándék-lehetőség közül:
1. a Napfényes Alapítvány 'Sütemények' c. könyve,
VAGY
2. egy azonos értékű kis ajándékcsomag, vegán sütéshez való néhány  alapanyaggal.:-)

Sütésre fel, írjatok, küldjetek minél többen, minél több és szebb vegán tortát!:-)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet!
    Bár nem szoktam növényi tejeket és habokat használni, ezért tortát sem igazán szoktam készíteni, de majd kiötlök valamit.

    VálaszTörlés
  2. Ötletes, nagyon jó ötlet, bár nekem megvan ez a sütis könyv, nagyon jó

    VálaszTörlés
  3. Siccike akkor én most beneveznék a legújabb tortámmal, most tettem fel: http://gittarawfood.blogspot.com/2010/06/citrom-torta.html

    VálaszTörlés
  4. Siccike,én is szeretnék pályázni!

    http://5balkez.blogspot.com/2010/06/vegan-fagyitorta.html

    VálaszTörlés
  5. Pilchard!
    Szuper összeállítású tortát alkottál, felvettelek a listára!:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...