2007. november 4., vasárnap

Currys-szezámos gomba spagettivel (vegán)

Először kicsit meglepett, amikor megláttam egy receptben a curry és a gomba párosítást, de aztán kipróbáltam, és nagyon bejött!:-) Pedig meg voltam róla győződve, hogy Babócánál a curry nem nagyon lesz dobogós... És mégis!:-) Nagyon ízlett neki is!:-)
Eme kis étel nagy előnye még, hogy kb. 20-25 perc alatt elkészül!:-)

Currys-szezámos gomba spagettivel
Hozzávalók (2 főre):
200 gr teljes kiőrlésű spagetti
300 gr gomba (lehet vegyesen sampinyon és laska is)
1 vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
2 ek. szezámmag
2-3 tk. currypor

200 ml zöldségleves
4 ek. szójatejszín

Felaprítjuk a hagymát, a gombát csíkokra, vagy vékony szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát megpirítjuk benne, hozzáadjuk a gombát és a szezámmagot, és folyamatos keverés közben néhány percig pirítjuk, amíg a gomba puhul kicsit. Megszórjuk a curryvel, sózzuk és leöntjük a zöldséglevessel. Hozzáadjuk a tejszínt, kicsit megrottyantjuk, majd rögtön elzárjuk. A közben kifőtt tésztára öntjük és tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Megcsináltam, és nagyon ízlett. Méltó utódja lesz a szalonnás-gombás spagettinek a repertoáromban :-)

    VálaszTörlés
  2. Dulmina!
    Az a szalonnás-tojásos megoldás nem lehetett gyenge!:-) Bár igaz, a Carbonara spagetti is azzal készül. Örülök, hogy ízlett!:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...