2007. november 4., vasárnap

Sütőtök variációk - Krumplis-brokkolis sütőtökleves (vegán)

Az utóbbi időben elég sokat elmélkedtem, mászkáltunk, pihengettünk, betegeskedtünk meg egyebek, úgyhogy csak gyűltek-gyűltek a receptek, meg a fotók, amik közül íme ismét néhány.:-)


(Képzeljétek, a hétvégén férjecském meglepte magát és magunkat egy luxus wellness-nappal a szülinapja alkalmából.:-) Babóca nélkül elmentünk Gödre a Pólus Hotelbe /itt forgatják a "Nagy fogyást"/ 1 éjszakára!:-) Gyakorlatilag 3. éve nem voltunk sehol kettesben a terhességem óta, úgyhogy nagyon jó volt!:-) A szálloda és főleg a környezete szuper, a Gyermek pedig teljesen jól viselte a nagyizást. És végre fél 9-ig aludtunk!:-)) Merthogy amúgy jelenleg éppen 6-kor kelünk...:-(

Szóval, visszatérve a receptekhez, meg a sütőtökhöz, amit valójában nagyon rühelltem korábban, a sült sütőtökszeleteket kiemelten.:-) Amikor azonban Babócánál elkezdtük a sütőtököt és többször "kényszerültem" sütni, lassacskán hozzászoktam az ízéhez, sőt mostanában egyre többször ízlik is már!;-)
Az utóbbi időben csak úgy özönlöttek kedvenc gasztroblogjaimon a sütőtekleves különféle variációi. Egyszerűen bámulatos, hányféle verzióban létezik, íme néhány a végtelen kínálatból:
Gyömbéres-zsályás tökleves - Vegasztrománia blogján
Kókuszos sütőtökleves makadámdiós pesztóval - Gourmandula receptje
Póréhagymás sütőtökleves - Dolcevita blogján
Rozmaringos sütőtök-krémleves - Lilahangyánál
Krumplis sütőtök krémleves - ugyancsak Lilahangya főztje

Külföldi kedvenceimnél pedig:Fűszeres sütőtökleves - a kaliforniai Catherine blogjánPirított kukoricás sütőtökleves - az ugyancsak amerikai Susan receptjeEgzotikus sütőtökleves - a habókás Kaliforniában élő svájci Celine blogján:-)Juharszirupos sütőtökleves - a Nagy Zöldség KihívósoknálZöldfűszeres-mandulás sütőtökleves - a Toszkánában élő svéd Ilva kreációjaRozmaringos-tésztás sütőtökleves - az olasz Tippitappi blogján
ÉS a mi verziónk, ami az egész családnak ízlett:Krumplis-brokkolis sütőtöklevesHozzávalók (4 főre):500 gr sütőtök-hús
700 ml víz
250 gr brokkoli
200 gr krumpli
100 ml szójatejszín
2 ek almalé
1 ek. fűszersó
1 tk. őrölt koriander

A sütőtököt felkockázzuk, a vízben megfőzzük és botmixerrel pürésítjük. Beletesszük a kis darabokra vágott brokkolit és krumplit, a fűszereket, majd puhára főzzük őket a levesben. A végén hozzáadjuk a szójatejszínt, egyszer felforraljuk és tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. a sütőtök - brokkoli párosítás elég vadul hangzik.. máris imádom!! :)

    VálaszTörlés
  2. Nana!
    És milyen finom is!:-)
    Gyönyörűek a Káli-medencés fotóid!!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...