2014. február 2., vasárnap

Édesburgonyás sütőtökpüré krémes kelkáposztával


Mostanában kelkáposzta-kattanásom van....:DD
Na, nem kelkáposztafőzeléket eszem, mert amiatt utáltam világ életemben a kelkáposztát!:))) 
Hanem kezdek ráérezni a kelkáposzta különféle különleges ízeire. És próbálgatom lelkesen!:)
Ráadásul eközben azt is megtudtam, hogy magas kalcium tartalma, és egy rendkívül fontos antioxidáns zöldségféle, így ezáltal felkerült az ún. 'superfood'-ok, azaz szuper egészséges ételek közé is!:)
Ráadásul most szezonja is van, úgyhogy próbáljátok ki!:) Ja, a fehér mandulakrém helyett pedig használhattok akár házi kesudiókrémet!;) Egy desszertgyűrű segítségével nagyon látványosan lehet tálalni, ezért vendégeknek is kiváló szerintem!

Édesburgonyás sütőtökpüré krémes kelkáposztával
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Hozzávalók (2 főre):
A püréhez:600 g sütőtök
300 g édesburgonya
1 csapott tk. tengeri só
1 ek. olívaolaj
30 g fehér mandulakrém
1 késhegynyi kurkuma
1 ek. lenmagolaj

A krémes káposztához:
500 g kelkáposzta
2 ek. olívaolaj
50 g fehér mandulakrém
60 g szénsavmentes ásványvíz
tengeri só
őrölt bors

80 g füstölt tofu
1 ek. olívaolaj
tengeri só
őrölt bors
 
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra légkeveréssel! Tisztítsuk meg a sütőtököt (hámozás, magozás), és vágjuk kockákra. Hámozzuk meg az édesburgonyát, és kockázzuk fel. Mindkettőt sózzuk, olajozzuk, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire a középső sínre, 13-18 percre. Nem szabad nagyon megpirulnia!
Amikor megsült, nyomjuk át egy krumplinyomóval, és így pürésítsük. Keverjük hozzá a mandulakrémet, a kurkumát és a lenolajat. 
A kelkáposztáról vágjuk le a torzsát, és szeleteljük csíkokra, mossuk, szárítsuk. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és a káposztát kb. 11 percig süssük benne közepesen tűzön. A mandulakrémet keverjük el a vízzel és adjuk a káposztához. Forraljuk fel kicsit, amíg a szósz besűrűsödik, és vegyük le a tűzről. Sózzuk-borsozzuk.
Vágjuk kis kockákra a tofut, melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük benne 4 percig a tofut, majd sózzuk-borsozzuk.
A pürét kanalazzuk egy desszertgyűrű feléig kb., majd rá a krémes káposztából, és a tetejét csírákkal díszíthetjük.

Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Youth


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...