2014. március 13., csütörtök

Diós - banános hajdinamuffin


Nincs mit szépíteni, ez a süti 100% hajdinaliszttel (úgy lesz gluténmentes!) nem volt egy világszám (én sehogy sem tudom megszokni a hajdina jellegzetes mellék-/ utóízét:/) Miután azonban a megadott liszt menyiségét lecseréltem félig teljes kiőrlésű tönkölylisztre, mmmmm...:)
Egy cukormentes, alig édes reggeli, vagy uzsonna-süti, ami viszont egy jó kis gabonakávés-szójatejes cappuccinoval üdítően hat!;) És gyorsan elkészül, akár vasárnap reggel is!:)

Diós - banános hajdinamuffin 
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Hozzávalók (9 db muffinhoz):
2 banán (kb. 200 g meghámozva), felaprítva
50 g dió, durvára vágva
100 g hajdinaliszt  + 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
tengeri só
1 tk. őrölt fahéj
170 ml zabtej (ha tönkölyliszttel készíted, az több folyadékot vesz fel kicsivel!)
50 g (kókusz)olaj
55 g rizsszirup/ agave szirup
2 tk. foszfátmentes borkő sütőpor (pl. DM-ben is kapható!)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeverésre.
Egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat, utoljára adjuk hozzá a banánt és a diót.
Papírkapszlikkal kibélelt muffinformába kanalazzuk a tésztát, és a sütő középső sínjén kb. 15-17 percig sütjük. Fogpiszkálóval a közepébe szúrva ellenőrizzük, kisült-e.
Fogyasztás előtt hagyjuk kicist kihűlni.

Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Youth


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...